Gå videre til innhold
Dampende sunnhet fra Findus

Nyhet -

Dampende sunnhet fra Findus

Februar 2014 – Viktige innovasjoner innen fryseteknologi står sentralt i Findus sitt nye sortiment av frosne grønnsaker.

- Vi har investert i en ny fryseteknologi som ivaretar grønnsakenes farge, smak og næringsinnhold på en helt naturlig måte, sier Karianne Moger Ranem, markedssjef for grønnsaker i Findus Norge AS.

Ferskdamping

Findus Norge har investert i unik teknologi som skånsomt behandler grønnsakene med damp før de hurtig fryses ned. Ved å gjøre dette stoppes foreldelsesprosessen i grønnsakene og man sørger derfor for at næringsinnhold, som vitaminer og mineraler, forblir så høyt som overhodet mulig.

Findus er en av de første aktørene i verden som tar i bruk den patenterte teknologien på grønnsaker, og har sikret seg enerett på bruk i Norge.

- Ferskdampingen bidrar til at grønnsakene blir mer skånsomt behandlet. Det gjør at næringsinnhold, farge, smak og konsistens bevares på helt naturlig måte. I tillegg anbefaler vi forbrukere å dampe, ikke koke, grønnsakene. Kombinasjonen vil gjøre matopplevelsen enda bedre, sier Ranem.

Ranem påpeker også at frosne grønnsaker er like sunne som ferske i sommerhalvåret. Om vinteren, derimot, har frosne grønnsaker høyere næringsinnhold enn de importerte grønnsakene man finner i ferskvaredisken.

Grønnsakene dyrkes like ved Findus-fabrikken i Vestfold, og er dermed kortreiste. I tillegg garanterer Findus at det tar mindre enn 24 timer fra jord til fryst, for å bevare et høyest mulig næringsinnhold i grønnsakene.

Nye produkter

De ferskdampede grønnsakene kommer i fire basisversjoner, henholdsvis ferskdampet brokkoli, jegerblanding, rotgrønnsaker og brokkoli & blomkål. Også den nye Vestfold-serien drar nytte av ferskdampingsteknologien. Serien lanseres med fire produkter, herunder blomkål, bønner, erter og gulrøtter – alle fra Vestfold.

Findus videreutvikler også «Perfekt til»-konseptet, hvor kokken i tillegg til å gi råd om hvilke retter grønnsakene er tilpasset til, også forteller hvorfor og hvilken rolle de ulike grønnsakene har i blandingen og til retten. «Perfekt til kylling» har fått nytt innhold med en kombinasjon av gulrot, paprika, løk, sukkererter og champignon.

- Målet er å gjøre det raskt og enkelt å spise mer grønnsaker gjennom inspirasjon til sunne middager, avslutter Ranem.


Emner

Kategorier

Relatert innhold

Fryste grønnsaker: sunnere enn ferske

Fryste grønnsaker: sunnere enn ferske

Kun tre av ti nordmenn vet at fryste grønnsaker er sunnere enn ferske i vinterhalvåret. Det viser en undersøkelse gjennomført av Norstat på vegne av grønnsaksprodusenten Findus. Seks av ti nordmenn sier også at de foretrekker å spise norskdyrkede grønnsaker. Likevel tror altså like mange at importerte ferske grønnsaker er det sunneste alternativet i vinterhalvåret.

Findus- ledende innen dypfryst mat

Findus Norge AS er landets ledende næringsmiddelselskap innen dypfryst mat. Sortimentet består av dypfryst fisk, ferdigretter, grønnsaker, wok, poteter, kaker og bær. Findus Norge har idag ca 300 ansatte, og omsetter for ca. 1,3 milliarder kroner. Hovedkontoret til Findus Norge ligger i Asker og virksomheten har fabrikker på Hedrum ved Larvik og Tønsberg. Her produseres en stor del av Findus-produktene som selges i Norge.

Findus Norge AS

P.O. Box 423 (Besøksadresse: Erteløkka 7)
N-1373 Asker