Nyhet -
Dampende sunnhet fra Findus
Februar 2014 – Viktige innovasjoner innen fryseteknologi står sentralt i Findus sitt nye sortiment av frosne grønnsaker.
- Vi har investert i en ny fryseteknologi som ivaretar grønnsakenes farge, smak og næringsinnhold på en helt naturlig måte, sier Karianne Moger Ranem, markedssjef for grønnsaker i Findus Norge AS.
Ferskdamping
Findus Norge har investert i unik teknologi som skånsomt behandler grønnsakene med damp før de hurtig fryses ned. Ved å gjøre dette stoppes foreldelsesprosessen i grønnsakene og man sørger derfor for at næringsinnhold, som vitaminer og mineraler, forblir så høyt som overhodet mulig.
Findus er en av de første aktørene i verden som tar i bruk den patenterte teknologien på grønnsaker, og har sikret seg enerett på bruk i Norge.
- Ferskdampingen bidrar til at grønnsakene blir mer skånsomt behandlet. Det gjør at næringsinnhold, farge, smak og konsistens bevares på helt naturlig måte. I tillegg anbefaler vi forbrukere å dampe, ikke koke, grønnsakene. Kombinasjonen vil gjøre matopplevelsen enda bedre, sier Ranem.
Ranem påpeker også at frosne grønnsaker er like sunne som ferske i sommerhalvåret. Om vinteren, derimot, har frosne grønnsaker høyere næringsinnhold enn de importerte grønnsakene man finner i ferskvaredisken.
Grønnsakene dyrkes like ved Findus-fabrikken i Vestfold, og er dermed kortreiste. I tillegg garanterer Findus at det tar mindre enn 24 timer fra jord til fryst, for å bevare et høyest mulig næringsinnhold i grønnsakene.
Nye produkter
De ferskdampede grønnsakene kommer i fire basisversjoner, henholdsvis ferskdampet brokkoli, jegerblanding, rotgrønnsaker og brokkoli & blomkål. Også den nye Vestfold-serien drar nytte av ferskdampingsteknologien. Serien lanseres med fire produkter, herunder blomkål, bønner, erter og gulrøtter – alle fra Vestfold.
Findus videreutvikler også «Perfekt til»-konseptet, hvor kokken i tillegg til å gi råd om hvilke retter grønnsakene er tilpasset til, også forteller hvorfor og hvilken rolle de ulike grønnsakene har i blandingen og til retten. «Perfekt til kylling» har fått nytt innhold med en kombinasjon av gulrot, paprika, løk, sukkererter og champignon.
- Målet er å gjøre det raskt og enkelt å spise mer grønnsaker gjennom inspirasjon til sunne middager, avslutter Ranem.